image

Vestigers Distripark Dordrecht

Kavels fase I uitverkocht! Start verkoop kavels fase II in 2023

KAVELKAART DISTRIPARK DORDRECHT

Foto

KAVEL 1A: DHL

Op Kavel 1A is DHL gestart met de bouw van zijn groenste gebouw in Nederland. In alle fasen van de bouw is duurzaamheid het uitgangspunt. Zo voldoet het sorteercentrum aan de hoogste duurzaamheidsnorm: BREEAM Outstanding. Dat betekent dat er 6.000 zonnepanelen op het dak worden aangebracht, die 1,2 miljoen kWh per jaar opwekken. Hiermee wordt onder meer alle installaties in kantoor en loods, elektrische personenauto en de sorteerinstallatie van stroom voorzien. Het terrein waarop voor DHL een sorteercentrum van 15.000 m2 wordt gebouwd, beslaat in totaal meer dan tien voetbalvelden (44.000 m2). DHL wil in oktober 2022 de deuren van het gloednieuwe sorteercentrum openen.

KAVEL 2A: A16 CARGO CENTER

Op Kavel 2A wordt een distributiecentrum gebouwd met een totale oppervlakte van ruim 31.200 m², verdeeld in 29.500 m² warehouse,1.500 m² kantoorruimte met 187 parkeerplaatsen. Het complex wordt verdeeld in twee secties van ongeveer gelijkwaardige grootte. A16 Cargo Center is volgens de hoogste bouwstandaarden ontworpen door DENC Architecten en wordt volgens de BREEAM-methodiek door Remmers Bouwgroep gerealiseerd. Oplevering van het pand vindt volgend jaar plaats (2022). 

KAVEL 2B: ELCEE

Het nieuwe bedrijfspand op Kavel 2B is inmiddels opgeleverd aan Elcee. Elcee produceert geëngineerde industriële halffabricaten voor transport, machinebouwbouwnijverheid, scheepbouw, offshore en apparatenbouw. In hetzelfde bedrijfspand gaat Fastenal, een groothandel in industriële en bouwmaterialen, zich vestigen. Fastenal huurt een ruimte van ruim 5600 vierkante meter. In september zal het warehouse aan Fastenal ook opgeleverd worden (er is nog 3.000m2 bedrijfsruimte beschikbaar).

KAVEL 3: CROCS

Crocs heeft als eerste Vestiger op Distripark Dordrecht het bedrijfspand in gebruik genomen. In maart opende Crocs de deuren van het nieuwe distributiecentrum. Eind september hoopt men de verhuizing af te ronden. In juni heeft Crocs een onbemande AH to go foodservice geopend in de kantine van het distributiecentrum. In samenwerking met door Selecta Dordrecht, als waardering en service voor het gemotiveerde en toegewijde team. De directie van Crocs hoopt (als de Covid maatregelen het toelaten) dit jaar een officiële, feestelijke opening te houden.

KAVEL 4A: LGI NEDERLAND

Op Kavel 4A zal binnenkort Logistics Group International (LGI) neerstrijken. De logistieke dienstverlener zal er een ruimte van 10.000m2 betrekken. Op de nieuwe locatie zal LGI de logistiek voor verschillende bedrijven verzorgen, waaronder een Amerikaans hightechbedrijf dat hoogwaardige medische apparatuur produceert. Vanuit Distripark Dordrecht zal de distributie binnen Europa en naar het Midden-Oosten en Azië geregeld worden. Daarnaast zal een grote douane-afdeling gerealiseerd worden, voor de administratieve afhandeling van de goederen die internationaal vervoerd worden. Naar verwachting zal het nieuwe pand eind dit jaar in gebruik genomen worden.

KAVEL 4B: DYLAN STEEL

Dylan Steel zal haar intrek nemen op DistriPark Dordrecht, in een 35.000 m2 groot pand dat zal dienen als distributiecentrum en kantoor. De werkzaamheden aan het pand van Dylan Steel zijn enige tijd geleden van start gegaan. Op dit moment worden de laatste gevels van het warehouse gesloten en ook aan de binnenkant wordt nog hard gewerkt. Inmiddels is ruim 50% van de monolithisch afgewerkte betonvloer aangebracht. Tegen het einde van dit jaar zal het bedrijfspand in gebruik genomen worden.

KAVEL 5A: EURO - RIJN

De Euro-Rijn Group zal in het eerste kwartaal van 2022 gaan starten met de bouw van een nieuw distributiecentrum op kavel 5A. Euro-Rijn heeft al vestigingen in Moerdijk, Breda, Rotterdam en Duisburg, waar het bedrijf voornamelijk bulkgoederen en metalen op- en overslaat, verpakt en per schip, spoor en vrachtwagen door Europa vervoert.

KAVEL 5B: WATERSTOFTANKSTATION

Bij de entree van DistriPark Dordrecht langs de A16 komt een waterstoftankstation voor auto’s en vrachtwagens. Een gunstige locatie, waar dagelijks veel verkeer zal passeren. Het tankstation maakt het ook makkelijker voor de ondernemers op DistriPark Dordrecht om hun wagenpark te verduurzamen. Schone brandstof tanken kan namelijk straks gewoon om de hoek.