image

Vestigers Distripark Dordrecht

Kavels fase I uitverkocht! Start verkoop kavels fase II in 2024

KAVELKAART DISTRIPARK DORDRECHT

Foto

KAVEL 1A-A: DHL

Op Kavel 1A-A staat DHL met het groenste gebouw in Nederland. In alle fasen van de bouw is duurzaamheid het uitgangspunt. Zo voldoet het sorteercentrum aan de hoogste duurzaamheidsnorm: BREEAM Outstanding. Dat betekent dat er 6.000 zonnepanelen op het dak zijn aangebracht, die 1,2 miljoen kWh per jaar opwekken. Hiermee wordt onder meer alle installaties in kantoor en loods, elektrische personenauto en de sorteerinstallatie van stroom voorzien. Het terrein met een sorteercentrum van 15.000 mbeslaat in totaal meer dan tien voetbalvelden (44.000 m2). DHL opende haar deuren van het gloednieuwe sorteercentrum in oktober 2022.

KAVEL 2A-A: PICNIC

Op Kavel 2A-A staat het distributiecentrum van Picnic, direct aan de A16. Met een vloeroppervlak van ruim 30.000 vierkante meter is het een van de grootste distributiecentra van Picnic in Nederland. Picnic bezorgt boodschappen gratis thuis bij ruim 850.000 klanten, verdeeld over 170 Nederlandse plaatsen. Hierbij werkte Denc architecten aan het design en Remmers Bouwgroup aan de bouw van het distributiecentrum. 

KAVEL 2A-B: ELCEE

Het nieuwe bedrijfspand op Kavel 2A-B is opgeleverd aan Elcee. Elcee produceert geëngineerde industriële halffabricaten voor transport, machinebouwbouwnijverheid, scheepbouw, offshore en apparatenbouw. In hetzelfde bedrijfspand staat Fastenal, een groothandel in industriële en bouwmaterialen, gevestigd. Fastenal huurt een ruimte van ruim 5600 vierkante meter. In september 2021 was het warehouse aan Fastenal opgeleverd  (er is nog bedrijfsruimte beschikbaar).

KAVEL 3A-A: CROCS

Crocs heeft als eerste vestiger op DistriPark Dordrecht het bedrijfspand in gebruik genomen. In maart 2021 opende Crocs de deuren van het nieuwe distributiecentrum. Crocs heeft een onbemande AH to go foodservice geopend in de kantine van het distributiecentrum. In samenwerking met Selecta Dordrecht, als waardering en service voor het gemotiveerde en toegewijde team. 

KAVEL 4A-A: LGI NEDERLAND

Logistics Group International (LGI) is neergestreken op DistriPark Dordrecht, kavel 4A-A. De logistieke dienstverlener betrekt er een ruimte van 10.000m2. Op de nieuwe locatie verzorgt LGI de logistiek voor verschillende bedrijven, waaronder een Amerikaans hightechbedrijf dat hoogwaardige medische apparatuur produceert. Vanuit Distripark Dordrecht wordt de distributie binnen Europa en naar het Midden-Oosten en Azië geregeld. Daarnaast is een grote douane-afdeling gerealiseerd, voor de administratieve afhandeling van de goederen die internationaal vervoerd worden. 

KAVEL 4A-B: BUHLMANN NETHERLANDS

Buhlmann Netherlands is een handelsonderneming met wereldwijde service, en is op DistriPark Dordrecht gevestigd. Zij onderscheidt zich door haar kwaliteit en voorraadassortiment van meer dan 55.000 ton. Dit is verdeeld over negen magazijnen waaronder dat in Dordrecht, in een 35.000 m2 groot pand dat dient als distributiecentrum en kantoor. 


KAVEL 5A-A: EURO - RIJN

De Euro-Rijn Group staat gevestigd op kavel 5A-A. Euro-Rijn heeft al vestigingen in Moerdijk, Breda, Rotterdam en Duisburg, waar het bedrijf voornamelijk bulkgoederen en metalen op- en overslaat, verpakt en per schip, spoor en vrachtwagen door Europa vervoert.

KAVEL 5A-B: DCB ENERGY HUB

Bij de entree van DistriPark Dordrecht langs de A16 staat een DCB Energy Hub voor auto’s en vrachtwagens. Een gunstige locatie, waar dagelijks veel verkeer passeert. Het tankstation maakt het ook makkelijker voor de ondernemers op DistriPark Dordrecht om hun wagenpark te verduurzamen. Schone brandstof tanken kan namelijk gewoon om de hoek.