06-10-2022

Bouw Energy HUB op DistriPark Dordrecht van start

DCB Energy is begonnen met de bouw van een Energy HUB op DistriPark Dordrecht. Hier kunnen straks duurzame brandstoffen worden getankt zoals CNG+, LNG en synthetische diesel HVO100. Ook komt er een laadplein waar zowel elektrische scooters, trucks als auto’s snel kunnen worden opgeladen.

Snellaadpalen en de mogelijkheid om waterstof te tanken volgen later omdat niet alle benodigde materialen hiervoor leverbaar zijn. De HUB wordt straks voorzien van een brede toegang, ruime opstelplaatsen, low & high speed tanken, zonnepanelen en camerabeveiliging. Ook komen er drie restaurants op het terrein voor een koffie, een broodje onderweg of uitgebreide lunch.

 

Als de bouw voorspoedig gaat, is de Energy HUB begin 2023 klaar.

 

Samenwerking bedrijven en overheid

Dankzij de innovatietafel van de regionale werkgeversvereniging Werkgevers Drechtsteden wordt gestuurd op economische ontwikkelingen, in samenwerking met bedrijven, organisaties, gemeenten en relevante stakeholders. Zo wordt er samen opgetrokken om nieuwe initiatieven vorm te geven én te realiseren. Mede hierdoor is de Energy HUB tot stand gekomen. De komst van de HUB in de regio past binnen het doel van de Drechtsteden om in 2050 energieneutraal te zijn en te stoppen met aardgas en fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel.

 

Wethouder Chris van Benschop: “Op een bedrijventerrein waar duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, mag een Energy Hub niet ontbreken! De transitie naar een klimaatneutraal Dordrecht vraagt om alternatieve energie en brandstoffen. Op DistriPark Dordrecht wordt nu een mooie stap gezet.”

 

DCB Energy

DCB Energy heeft al zeven HUB’s als deze gebouwd door heel Nederland, waaronder op Schiphol en 1de Maasvlakte-Rt. In totaal worden zeventien HUB’s uitgerold. Het tanken van waterstof zal voor het eerst mogelijk zijn bij de HUB op Schiphol vanaf december dit jaar.

 

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 117 Distripark Dordrecht

DistriPark Dordrecht informeert gemeenteraad over voortgang

Vorige maand informeerde het college van gemeente Dordrecht de gemeenteraad...
Niewsbericht 115 Distripark Dordrecht

Beelden vanuit de lucht

  Onze luchtfotograaf heeft onlangs foto's genomen van ons bedr...
Niewsbericht 114 Distripark Dordrecht

Bijzondere bewoners: vleermuizen

DistriPark Dordrecht is een hoogwaardig bedrijventerrein voor mens, maar oo...