07-06-2022

Hoe de bouw vordert bij DHL!

Het gloednieuwe sorteercentrum van DHL -van 15.000 m2- staat! En met de onlangs geplaatste logo’s is ook van buiten duidelijk dat het grote én groenste post- en logistiekbedrijf zich hier gaat vestigen.

 

DHL heeft als missie om in 2050 nul CO2-uitstoot te bereiken. Ook het vastgoed levert hier een belangrijke bijdrage aan. Het sorteercentrum in Dordrecht heeft dan ook een BREEAM Outstanding duurzaamheidsambitie. Enkele aspecten die hieraan bijdragen zijn het gebruik van FSC en PEFC hout, de toepassing van CLT (houten) spanten en een waterberging. Daarnaast wordt het pand gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee onder andere elektriciteit wordt opgewekt voor de led-verlichting, elektrische heftrucks en personenauto’s.

Het gebouw krijgt een betonnen draagconstructie met houten dakspanten die het pand van binnen een vriendelijke uitstraling geven. Deze combinatie werd ook toegepast bij het sorteercentrum in Zaltbommel.

Op dit moment wordt het buitenterrein strakgetrokken; er is geasfalteerd, beveiliging is aangebracht, de bijgebouwen zoals de chauffeurslodge wordt afgebouwd én de logo’s zijn dus geplaatst. In juli worden de groenvoorzieningen aangelegd én wordt de karakteristieke loopbrug geplaatst die de bezoekersparkeerplaats met het gebouw verbindt. Een veilige doorsteek waar de vrachtwagens onderdoor kunnen, mét prachtig uitzicht over Dordtse Kil!

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 103 Distripark Dordrecht

De eerste DistriParty was een succes!

Donderdag 29 september was het tijd voor de eerste DistriParty! Op de mooie...
Niewsbericht 102 Distripark Dordrecht

Aanpak arbeid en bereikbaarheid gaan hand in hand op DistriPark

De eerste bedrijven zijn bijna allemaal operationeel op DistriPark en onder...
Niewsbericht 101 Distripark Dordrecht

DHL pakketsorteercentrum draait warm

Het grote toewerken naar de start is begonnen. Na anderhalf jaar bouwen en ...