28-01-2022

Jaaroverzicht Distripark 2021

2021 was een jaar waarin Distripark Dordrecht echt vorm heeft gekregen! Er werd niet alleen hard gewerkt om de nieuwe bedrijfspanden te realiseren, ook werd de infrastructuur aangelegd en was er oog voor het behoud van de natuur.

 

Hieronder een overzicht van een aantal belangrijke mijlpalen:

  • Negen maanden na de start van de bouw, nam Crocs Europe B.V. in maart van vorig jaar haar intrek in het nieuwe distributiecentrum op DistriPark Dordrecht. Daarmee was de Amerikaanse producent van de kenmerkende schoenen, sandalen en klompen de eerste nieuwe ‘bewoner’. 
  • Op 29 april werd de eerste paal geslagen van het nieuwe duurzame sorteercentrum voor DHL Parcel Benelux. Dit wordt het groenste sorteercentrum van Nederland, met de nieuwste sorteertechnologie en veel aandacht voor arbeidsomstandigheden. 
  • Half mei is gestart met de bouw op kavel 2A. A16 Cargo Center bestaat uit een distributiecentrum met een totale oppervlakte van ruim 31.200 m², verdeeld in 29.500 m² warehouse,1.500 m² kantoorruimte met 187 parkeerplaatsen. Het complex wordt verdeeld in twee secties van ongeveer gelijkwaardige grootte. 
  • In juli werd bekend dat Dylan Steel nieuwe buren krijgt, namelijk Logistics Group International (LGI). De logistieke dienstverlener zal op Distripark een ruimte van 10.000m2 betrekken. LGI Nederland heeft het nieuwe bedrijventerrein gekozen vanwege de strategische ligging en de goede bereikbaarheid.
  • Begin september mocht DistriPark Dordrecht de medewerkers van ELCEE verwelkomen. Borghese Logistics leverde in de eerste week van september namelijk zo’n 12.000 m2 bedrijfsruimte én 2.500 m2 kantoorruimte op aan ELCEE.
  • In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober legde Rijkswaterstaat de laatste hand aan de werkzaamheden op de A16, waarna de nieuwe wegen van en naar DistriPark Dordrecht officieel geopend werden door o.a. wethouder Maarten Burggraaf. Via de nieuwe op- en afrit op de parallelbaan van de A16 kan je voortaan direct naar DistriPark Dordrecht rijden!
  • Eind oktober vond de oplevering van het pand van Fastenal plaats. Op Distripark Dordrecht heeft de grootste distributeur van bevestigingsmiddelen in Noord-Amerika een pand betrokken van ruim 6.000m2. 

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 133 Distripark Dordrecht

Veel interesse voor aanpak netcongestie op DistriPark!

Hoe kun je als collectief de overbelasting van het energienetwerk aanpakken...
Niewsbericht 132 Distripark Dordrecht

Van Wijk Nieuwegein BV aan de slag om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrij...

Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus geko...
Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...