28-01-2022

De week van de Circulaire Economie

Van 7 t/m 12 februari is het de Week van de Circulaire Economie. Door heel Nederland organiseren professionals evenementen over de circulaire economie. Tijdens dit evenement krijgen mooie voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen startups tips om zelf aan te beginnen met circulair ondernemen. En ook Distripark Dordrecht is van de partij!

 

Waarom Distripark Dordrecht als uitgelicht project?

Met vier windturbines en 22.000 zonnepanelen is het één van de eerste ‘all electric’, volledig gasloze bedrijventerreinen in Nederland. En ook al tijdens de realisatie van Distripark Dordrecht werd er duurzaam gewerkt: zo draaien de hijskranen bijvoorbeeld op HVO-diesel (Hydrotreated Vegetable Oil, een fossielvrije brandstof). 

 

Wat betreft circulariteit is er bij de aanleg van eilanden in de bufferzone aan de rand van Distripark een combinatie gemaakt met de werkzaamheden op het industrieterrein. Zo is de grond die vrijgekomen is bij het verbreden van sloten en afgraven van het terrein gebruikt als voorbelasting bij het volgende stuk industrieterrein. Verder is de fundering van de rijbanen circulair. Daarnaast kocht de gemeente Dordrecht een brug van FiberCore aan, een goed voorbeeld van circulariteit! 

 

Op woensdag 9 februari is het de beurt aan de Drechtsteden. Naast het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom en een duurzame stadswoning, zal een virtuele tour gehouden op Distripark Dordrecht. In deze tour wordt door bouwpartner Heijmans en door de Gemeente Dordrecht meer verteld over de totstandkoming van het bedrijventerrein! 

 

Aanmelden voor de virtuele tour kan via deze link: https://icircl.nl/inspiratietour-virtueel/

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...
Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...
Niewsbericht 129 Distripark Dordrecht

Bestek bouw- en woonrijp maken DistriPark Dordrecht fase 2/3 gepubliceerd...

Het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van DistriPark Dordrecht (fase ...