28-01-2022

De week van de Circulaire Economie

Van 7 t/m 12 februari is het de Week van de Circulaire Economie. Door heel Nederland organiseren professionals evenementen over de circulaire economie. Tijdens dit evenement krijgen mooie voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen startups tips om zelf aan te beginnen met circulair ondernemen. En ook Distripark Dordrecht is van de partij!

 

Waarom Distripark Dordrecht als uitgelicht project?

Met vier windturbines en 22.000 zonnepanelen is het één van de eerste ‘all electric’, volledig gasloze bedrijventerreinen in Nederland. En ook al tijdens de realisatie van Distripark Dordrecht werd er duurzaam gewerkt: zo draaien de hijskranen bijvoorbeeld op HVO-diesel (Hydrotreated Vegetable Oil, een fossielvrije brandstof). 

 

Wat betreft circulariteit is er bij de aanleg van eilanden in de bufferzone aan de rand van Distripark een combinatie gemaakt met de werkzaamheden op het industrieterrein. Zo is de grond die vrijgekomen is bij het verbreden van sloten en afgraven van het terrein gebruikt als voorbelasting bij het volgende stuk industrieterrein. Verder is de fundering van de rijbanen circulair. Daarnaast kocht de gemeente Dordrecht een brug van FiberCore aan, een goed voorbeeld van circulariteit! 

 

Op woensdag 9 februari is het de beurt aan de Drechtsteden. Naast het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom en een duurzame stadswoning, zal een virtuele tour gehouden op Distripark Dordrecht. In deze tour wordt door bouwpartner Heijmans en door de Gemeente Dordrecht meer verteld over de totstandkoming van het bedrijventerrein! 

 

Aanmelden voor de virtuele tour kan via deze link: https://icircl.nl/inspiratietour-virtueel/

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 98 Distripark Dordrecht

Een eigen arbeidsmarktaanpak voor DistriPark Dordrecht

Daphne van Lubeek stelt zich voor   De komst van de bedrijven na...
Niewsbericht 97 Distripark Dordrecht

DistriPark Dordrecht maakt werk van goede bereikbaarheid!

Zo kwam er – na 2 jaar hard werken – dé nieuwe afslag op...
Niewsbericht 96 Distripark Dordrecht

Duurzame innovatie op DistriPark Dordrecht

We blijven nog even bij DHL die in deze nieuwe serie over innovatie het spi...