28-01-2022

De week van de Circulaire Economie

Van 7 t/m 12 februari is het de Week van de Circulaire Economie. Door heel Nederland organiseren professionals evenementen over de circulaire economie. Tijdens dit evenement krijgen mooie voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen startups tips om zelf aan te beginnen met circulair ondernemen. En ook Distripark Dordrecht is van de partij!

 

Waarom Distripark Dordrecht als uitgelicht project?

Met vier windturbines en 22.000 zonnepanelen is het één van de eerste ‘all electric’, volledig gasloze bedrijventerreinen in Nederland. En ook al tijdens de realisatie van Distripark Dordrecht werd er duurzaam gewerkt: zo draaien de hijskranen bijvoorbeeld op HVO-diesel (Hydrotreated Vegetable Oil, een fossielvrije brandstof). 

 

Wat betreft circulariteit is er bij de aanleg van eilanden in de bufferzone aan de rand van Distripark een combinatie gemaakt met de werkzaamheden op het industrieterrein. Zo is de grond die vrijgekomen is bij het verbreden van sloten en afgraven van het terrein gebruikt als voorbelasting bij het volgende stuk industrieterrein. Verder is de fundering van de rijbanen circulair. Daarnaast kocht de gemeente Dordrecht een brug van FiberCore aan, een goed voorbeeld van circulariteit! 

 

Op woensdag 9 februari is het de beurt aan de Drechtsteden. Naast het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom en een duurzame stadswoning, zal een virtuele tour gehouden op Distripark Dordrecht. In deze tour wordt door bouwpartner Heijmans en door de Gemeente Dordrecht meer verteld over de totstandkoming van het bedrijventerrein! 

 

Aanmelden voor de virtuele tour kan via deze link: https://icircl.nl/inspiratietour-virtueel/

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 103 Distripark Dordrecht

De eerste DistriParty was een succes!

Donderdag 29 september was het tijd voor de eerste DistriParty! Op de mooie...
Niewsbericht 102 Distripark Dordrecht

Aanpak arbeid en bereikbaarheid gaan hand in hand op DistriPark

De eerste bedrijven zijn bijna allemaal operationeel op DistriPark en onder...
Niewsbericht 101 Distripark Dordrecht

DHL pakketsorteercentrum draait warm

Het grote toewerken naar de start is begonnen. Na anderhalf jaar bouwen en ...