08-11-2021

Wegen Distripark officieel geopend!

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober heeft Rijkswaterstaat de laatste werkzaamheden uit op de A16 uitgevoerd, waarna de nieuwe wegen van en naar DistriPark Dordrecht officieel geopend zijn door o.a. wethouder Maarten Burggraaf. Via de nieuwe op- en afrit op de parallelbaan van de A16 kan je voortaan direct naar DistriPark Dordrecht rijden!

"Dat DistriPark Dordrecht een eigen afslag heeft is best bijzonder. Dat gebeurt niet vaak. Ons nieuwste bedrijventerrein is daarmee optimaal bereikbaar en dat maakt het aantrekkelijk voor logistieke bedrijven om zich hier te vestigen", zegt wethouder economie Maarten Burggraaf. "En dat blijkt ook wel; de eerste fase is al bijna helemaal uitgegeven. Dat is mooi, want nieuwe bedrijven zorgen voor banen en zijn goed voor de economie van Dordrecht".

 

Nieuwe op- en afrit en wegen tegelijk open

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober heeft Rijkswaterstaat de laatste werkzaamheden op de A16 uitgevoerd. Om 05.00 uur zijn de nieuwe op- en afrit A16 naar DistriPark open gegaan voor het verkeer. Tegelijk is ook de Aquamarijnweg op DistriPark Dordrecht open gegaan, inclusief de verbinding met Dordtse Kil III en de nieuwe bedrijfsstraten en fietspaden op het bedrijventerrein.

 

Rik van der Linden wethouder bereikbaarheid: "In 2019 gaven we samen met de minister het startschot voor een betere doorstroming op de A16/N3 en de aanleg van de wegen op en rond  DistriPark Dordrecht. Drie jaar laten gaan alle wegen volgens planning open. Dat is een knap staaltje werk. De nieuwe op- en afrit springt natuurlijk in het oog. Maar ik ben ook erg tevreden met de wegen en fietspaden in de rest van het gebied. Dit is een veelgebruikte recreatieve fietsroute. Dat is nu een stuk veiliger. Ook voor bewoners van de Rijksstraatweg verbetert er veel qua verkeer. En de bereikbaarheid van het DistriPark is straks optimaal. We slaan hier veel vliegen in één klap."

 

Bart Keunen, districtshoofd Rijkswaterstaat: "De nieuwe aansluiting A16/N3 was al open en doet wat hij moet doen. De verkeersdoorstroming naar Papendrecht en de Hoeksche Waard is echt verbeterd. En nu met de directe aansluiting van DistriPark Dordrecht op de A16 wordt de doorstroming nog beter. Dat is ook goed voor de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever. De manier waarop we hierin hebben samengewerkt is een mooi voorbeeld hoe je als overheden zaken voor elkaar kunt krijgen. Door samen de schouders eronder te zetten en flink te investeren in de bereikbaarheid en de economie van een gebied." 

 

 

Direct van en naar de A16

Komend vanuit Rotterdam of Dordrecht Centrum kan nu via de nieuwe op- en afrit DistriPark op de parallelbaan van de A16 direct naar DistriPark Dordrecht en naar Willemsdorp rijden. En via de nieuwe afslag kan autoverkeer vanaf het bedrijventerrein en vanuit Willemsdorp direct de A16 oprijden richting Breda.

Verkeer dat vanaf DistriPark Dordrecht of vanuit Willemsdorp richting Dordrecht of Rotterdam wil, moet tot het einde van het jaar nog even via de nieuwe Aquamarijnweg en de aansluiting A16/N3 rijden. De op- en afrit DistriPark aan de andere kant van de A16 bij de Moerdijkbrug, gaat in januari 2022 open. Dan is namelijk de nieuwe fietsbrug naast het Beerpolderviaduct klaar. Fietsers kunnen daarover veilig fietsen, los van het auto- en vrachtverkeer van en naar DistriPark Dordrecht.

 

Rijksstraatweg dicht voor doorgaand autoverkeer

Gelijk met de opening van de nieuwe op- en afrit gaat de Rijksstraatweg vanaf 5 oktober dicht voor doorgaand autoverkeer. De Rijkstraatweg wordt net ten noorden van de rotonde op DistriPark Dordrecht afgesloten voor auto's. Fietsers kunnen gewoon over de Rijksstraatweg blijven rijden en krijgen daarmee een veiligere fietsroute. Doorgaand autoverkeer van en naar Willemsdorp of DistriPark Dordrecht rijdt via de nieuwe op- en afrit op de A16 of over de nieuwe Aquamarijnweg door DistriPark Dordrecht en Dordtse Kil III.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...
Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...
Niewsbericht 129 Distripark Dordrecht

Bestek bouw- en woonrijp maken DistriPark Dordrecht fase 2/3 gepubliceerd...

Het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van DistriPark Dordrecht (fase ...