17-09-2021

Waterstof als duurzame energiemix van de toekomst

Langs de A16, bij de entree van DistriPark Dordrecht, komt een waterstoftankstation voor auto’s en vrachtwagens. Het tankstation maakt het makkelijker voor ondernemers op DistriPark om hun wagenpark te verduurzamen, omdat ze de schone brandstof om de hoek bij de hand hebben. Eerder gaf de Dordtse wethouder Duurzaamheid, Rik van der Linden, al aan dat het een mooie stap op weg naar schoon vervoer is. Het gebruik van waterstof past dan ook goed in het streven om een energieneutrale stad te worden. 

 

Volgens Joost Leemans, Opgavemanager Duurzame Stad, is waterstof een belangrijke pijler in de duurzame energiemix van de (nabije) toekomst. 

 

 

“Niet alleen zien wij voor waterstof een belangrijke rol qua toepassing in de industrie maar ook in de (zwaardere) mobiliteit. Daarnaast kan duurzaam opgewekte energie in de vorm van waterstof worden opgeslagen”, aldus Joost Leemans. 

 

Hoewel op dit moment de beschikbare waterstof vooral nog 'grijs' van oorsprong is, komt er geleidelijk steeds meer groene waterstof beschikbaar. Leemans geeft dan ook aan blij te zijn met de komst van het waterstofpunt op Distripark Dordrecht en hoopt dat dit bedrijven en anderen stimuleert om hierop in te spelen. “Bijvoorbeeld door alvast auto’s die rijden op waterstof aan te schaffen omdat ze nu in de buurt kunnen tanken”. Verder benadrukt Leemans dat het gebruik en de ontwikkeling van waterstof vooral ook interessant is voor het ontstaan van nieuwe initiatieven. “In de toekomst is het een onmisbaar element van een duurzame energie mix, waarmee de samenleving en het bedrijfsleven draaiend gehouden worden”, zegt Leemans tot slot. 

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 103 Distripark Dordrecht

De eerste DistriParty was een succes!

Donderdag 29 september was het tijd voor de eerste DistriParty! Op de mooie...
Niewsbericht 102 Distripark Dordrecht

Aanpak arbeid en bereikbaarheid gaan hand in hand op DistriPark

De eerste bedrijven zijn bijna allemaal operationeel op DistriPark en onder...
Niewsbericht 101 Distripark Dordrecht

DHL pakketsorteercentrum draait warm

Het grote toewerken naar de start is begonnen. Na anderhalf jaar bouwen en ...