25-03-2021

Ondanks coronacrisis toch de gewenste resultaten

"We lopen nu al een aantal jaar voor op de verwachte uitgifte.” Madelon Soeteman is programmamanager van Westelijke Dordtse Oevers, het gebied de Handelskade tot en met DistriPark Dordrecht. Hoe kijkt zij aan tegen het project? En welke uitdagen kwam ze tegen? Je leest het hier!  

 

"Als programmanager ben ik trots op het team. Het project DistriPark Dordrecht is volop in uitvoering, zowel qua uitgifte als qua aanleg van alle benodigde infrastructuur.  We hebben in korte tijd veel met het team voor elkaar gekregen en mijlpalen met elkaar bereikt. Mijlpalen zoals de oplevering van de parallelweg A16, de aanleg van de bufferzone Wieldrechts Zeedijk en natuurlijk de officiële start-bouw van Crocs Europe B.V die zich als eerste bedrijf op DistriPark Dordrecht vestigde", zegt Madelon. 

"Ik houd mij als programmamanager binnen het programma Westelijke Dordtse Oever (WDO) voornamelijk bezig met alle ontwikkelingen die zich in het gebied afspelen, waaronder de ontwikkeling van project DistriPark Dordrecht.  Daarnaast wordt in samenwerking met de opgaves gewerkt aan het realiseren van doelstellingen zoals het verduurzamen van de bedrijfsterreinen en het realiseren van meer werkgelegenheid door aantrekkelijke vestigingslocaties te creëren. Hier richten we diverse programma's voor in. DistriPark Dordrecht is een van de lopende programmaonderdelen waar ik als programmamanager de eindverantwoordelijkheid voor draag", aldus Madelon. 

"Vorig jaar was er nog wel aan het begin van de coronacrisis heel veel onzekerheid over de doorgang van diverse ontwikkelingen voor DistriPark Dordrecht", gaat Madelon verder. "We liepen er dan ook als team tegenaan dat veel investeerders voor nieuwe uitdagingen kwamen te staan door onzekerheid van de financiële markt. Desondanks hebben we alsnog in samenwerking met de ontwikkelaars de gewenste resultaten kunnen behalen. Het was wel een extra uitdaging om goede afstemming te zoeken met alle betrokken partijen, omdat de communicatie anders verliep en voornamelijk per mail en teams-overleggen ging. Ik werkte in deze periode nauw samen met de projectmanager van het project, Walter van Beers. Maar ook met Dordt Onderneemt die alle uitgiftes heeft begeleid", vertelt Madelon. 

"Maar ondanks dat de coronacrisis invloed had op de snelheid van bepaalde zaken, hebben we ons als team afgelopen periode goed aan weten te passen en ben ik dan ook zeer trots op de behaalde resultaten", besluit Madelon. 

 

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 117 Distripark Dordrecht

DistriPark Dordrecht informeert gemeenteraad over voortgang

Vorige maand informeerde het college van gemeente Dordrecht de gemeenteraad...
Niewsbericht 115 Distripark Dordrecht

Beelden vanuit de lucht

  Onze luchtfotograaf heeft onlangs foto's genomen van ons bedr...
Niewsbericht 114 Distripark Dordrecht

Bijzondere bewoners: vleermuizen

DistriPark Dordrecht is een hoogwaardig bedrijventerrein voor mens, maar oo...