24-02-2021

Eigen waterstoftankstation voor Distripark Dordrecht

Bij de entree van DistriPark Dordrecht langs de A16 komt een waterstoftankstation voor auto’s en vrachtwagens. Daarnaast kan ook de inwendige mens bijtanken op locatie. Bij het waterstoftankstation komt namelijk ook horeca. 

DCB ENERGY en ontwikkelaar Prohuis ontwikkelen het tankstation en de naastgelegen horeca. Met een compleet aanbod om te tanken of te laden op deze strategisch gekozen locatie langs de A16. Op deze manier maakt DCB ENERGY duurzame mobiliteit bereikbaar voor iedereen. 

Het tankstation op DistriPark Dordrecht komt op een uitstekende plek, namelijk direct aan de A16 maar ook bij de entree van DistriPark Dordrecht. De plek waar straks elke dag vele vrachtwagens zullen passeren. Het tankstation maakt het ook makkelijker voor de ondernemers op DistriPark Dordrecht om hun wagenpark te verduurzamen. Schone brandstof tanken kan namelijk straks gewoon om de hoek. 

Maarten Burggraaf, wethouder economie: "We doen er alles aan om Dordrecht voor bedrijven aantrekkelijk te maken om zich te vestigen. Een waterstoftankstation bij DistriPark Dordrecht was een grote wens. Daarmee faciliteren we de duurzame en innovatieve logistieke bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever."

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...
Niewsbericht 129 Distripark Dordrecht

Bestek bouw- en woonrijp maken DistriPark Dordrecht fase 2/3 gepubliceerd...

Het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van DistriPark Dordrecht (fase ...
Niewsbericht 128 Distripark Dordrecht

Aanpak netcongestie voor ondernemers

Duurzaamheid en energie zijn twee belangrijke thema’s voor DistriPark...