28-01-2021

Terug- en vooruitblik Acquisitiemanagers

“2020 was ondanks alles een goed jaar, benieuwd naar 2021” 

Voor de ontwikkeling van DistriPark Dordrecht was het jaar 2020 een goed jaar. Ondanks de coronacrisis werd het grootste deel van de beschikbare kavels in fase 1 verkocht en opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Acquisitiemanagers Bert ten Veen en Marijn Wegman van de gemeente Dordrecht blikken terug.

“Aan het begin van het jaar waren we meteen al druk met het voeren van gesprekken met geïnteresseerde partijen,” trapt Bert af. “Natuurlijk konden wij toen ook niet voorspellen wat er op ons af zou komen. Nu achteraf – hoewel we natuurlijk nog middenin de coronacrisis zitten – kunnen we gelukkig stellen dat corona geen invloed heeft gehad op de interesse in DistriPark Dordrecht.”

Bijzonder moment
Die maanden hebben we achter de schermen, met inachtneming van alle coronamaatregelen, hard gewerkt om het eerste bedrijf naar DistriPark Dordrecht te halen,” vervolgt Marijn. 5 juni 2020 was dan ook een bijzonder moment: de dag dat we bekend mochten maken dat Crocs Europe B.V. met haar Europees distributiecentrum de eerste vestiger op DistriPark Dordrecht zou worden. Later volgden het Dordtse bedrijf ELCEE en Dylan Steel Solutions, dat nu nog in de Hoeksche Waard is gevestigd.

Volgende mijlpaal
Bert: “Dat is ook iets waar we blij mee zijn. Dat we zulke diverse bedrijven een plek kunnen geven. De bouw verloopt voorspoedig en de verwachting is dat Crocs in april van dit jaar de deuren kan openen. We kijken uit naar deze volgende mijlpaal in het project.”

Twaalfde plaats
Over belangstelling heeft DistriPark dus niet te klagen. Dat vertaalde zich ook in een twaalfde plaats voor de Drechtsteden in de lijst met logistieke hotspots, vier plaatsen hoger dan in 2019. “En dat terwijl de Drechtsteden in 2017 nog op een 26e plek stond,” aldus Marijn. “Op gebied van werkgelegenheid eindigden we zelfs in de top 5. Niet voor niets benadrukken we ook in onze gesprekken altijd de kansen die de arbeidsmarkt in de Drechtsteden biedt aan ondernemers.”

Op schema
De kaveluitgifte verloopt dus voorspoedig, maar ook op gebied van parkmanagement en infrastructuur zijn in 2020 belangrijke stappen gezet. Bert: “In 2020 zijn de extra rijstroken op de A16 richting het zuiden opgeleverd en in 2021 is DistriPark Dordrecht met een eigen op- en afrit direct ontsloten op de A16. De gemeentelijke infrastructuur moet klaar zijn op 1 oktober 2021, ook die werkzaamheden lopen volgens schema.”

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 133 Distripark Dordrecht

Veel interesse voor aanpak netcongestie op DistriPark!

Hoe kun je als collectief de overbelasting van het energienetwerk aanpakken...
Niewsbericht 132 Distripark Dordrecht

Van Wijk Nieuwegein BV aan de slag om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrij...

Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus geko...
Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...