16-11-2020

Medewerkers zeer belangrijke asset voor de organisatie

Het al langer in Dordrecht gevestigde ELCEE verhuist binnen Dordrecht naar het nieuwe DistriPark Dordrecht. We spraken algemeen directeur Peter Fluitsma over de verhuizing binnen Dordrecht en de groeiambities van het bedrijf.

Wie is ELCEE?
“ELCEE is gespecialiseerd in de vervaardiging van zeer hoogwaardige geëngineerde componenten en assemblages, zoals gietstukken, smeedstukken, glijlagers en laswerk. Het transformeren van lassamenstellingen in kosteneffectieve giet- en smeedstukken is een van onze sterke punten.
De ELCEE Group telt nu 18 bedrijven wereldwijd.”

Wat is de voornaamste reden voor ELCEE om te verhuizen?
“Door de enorme groei van het bedrijf is er meer ruimte nodig in de logistiek, maar ook op kantoor. Daarnaast biedt een nieuw gebouw mogelijkheden voor een hogere efficiëntie en een aantrekkelijker, milieuvriendelijke werkplek.”

Waarom hebben jullie ervoor gekozen in Dordrecht te blijven?
“Dordrecht is al erg lang de vestigingsplaats van ELCEE en is voor ons logistiek gezien een zeer goede plek. Daarnaast zijn de medewerkers een zeer belangrijke asset voor de organisatie, waardoor een nieuw pand in de buurt van zeer groot belang is om onze mensen te kunnen behouden.”

Op welke wijze draagt het ruim 14.000 m2 grote logistiek distributiecentrum bij aan de groeiambities van ELCEE?
“ELCEE beheert de supply chain vanaf de productlocatie tot in het magazijn van onze klanten. Wij beschikken over zeven opslaglocaties op strategische locaties in Europa en Azië. Het nieuwe pand bestaat onder andere uit een modern warehouse, van waaruit wij onze klanten effectiever kunnen bedienen.”

Op welke wijze draagt de groei en verhuizing bij aan de groeiambitie van Dordrecht om in de aankomende vier jaar ruim 4000 banen te realiseren?
“De mogelijke uitbreiding en groei van ELCEE dat dit nieuwe pand met zich meebrengt, biedt zeker kansen voor werkgelegenheid en het realiseren van banen in Dordrecht. De extra capaciteit ten opzichte van het huidige pand zal worden gebruikt om de logistiek te centraliseren en verdere groei van de onderneming te faciliteren.”

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...
Niewsbericht 129 Distripark Dordrecht

Bestek bouw- en woonrijp maken DistriPark Dordrecht fase 2/3 gepubliceerd...

Het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van DistriPark Dordrecht (fase ...
Niewsbericht 128 Distripark Dordrecht

Aanpak netcongestie voor ondernemers

Duurzaamheid en energie zijn twee belangrijke thema’s voor DistriPark...