03-06-2020

Hercuton ontwerper van de turn-key pand Crocs

Het bouwbedrijf Hercuton heeft het nieuwe distributiecentrum voor Crocs Europe ontworpen en gaat het ook bouwen. Het distributiecentrum van Crocs wordt gerealiseerd op Distripark Dordrecht en heeft een oppervlakte van maar liefst 50.000 m2. Hercuton neemt de verantwoording voor het gehele bouwtraject. Zij zijn vandaag gestart met de heiwerkzaamheden en de oplevering van het pand staat gepland voor eind eerste kwartaal 2021.

Hercuton is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van turn-key bedrijfshuisvesting in prefab beton. De kracht van het bedrijf ligt in het unieke betonbouwconcept en anderzijds in het volledig ontzorgen van hun opdrachtgevers. Met de ‘slim vanaf het begin’ propositie bieden zij hun opdrachtgevers drie zekerheden: planningszekerheid, productzekerheid en vroegtijdige budgetzekerheid.

De eerste contacten tussen Crocs en Hercuton dateren van jaren terug. De afgelopen periode hebben deze zich geïntensiveerd rondom het nieuwe distributiecentrum. Het betreft een ontwikkeling tussen Hercuton en Over Engh Vastgoed B.V. Zij hebben eerder samen de nieuwbouw voor Boon Food Group gerealiseerd op Dordtse Kil III. Deze samenwerking heeft geleid tot de interesse van Crocs voor hun nieuwe distributiecentrum.

Ivo van der Mark, CEO Hercuton: “Ik ben blij met de constructieve samenwerking tussen Crocs, gemeente Dordrecht, Distripark Dordrecht, Over Engh Vastgoed B.V. en M2 Real Estate. We zijn er echt als partners ingegaan. Het was een bijzondere tijd waarin we vanwege corona vaker digitaal dan fysiek overleg met elkaar gehad hebben. Ik ben trots op hoe we samen tot deze mooie ontwikkeling zijn gekomen en ik kijk uit naar het eindresultaat!”

Hercuton heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare en specialistische partij te zijn voor projecten van deze omvang. Het prefab beton bouwconcept leent zich uitstekend voor de realisatie van de nieuwbouw van Crocs. Hercuton levert de nieuwbouw volledig turn-key op.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...
Niewsbericht 129 Distripark Dordrecht

Bestek bouw- en woonrijp maken DistriPark Dordrecht fase 2/3 gepubliceerd...

Het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van DistriPark Dordrecht (fase ...
Niewsbericht 128 Distripark Dordrecht

Aanpak netcongestie voor ondernemers

Duurzaamheid en energie zijn twee belangrijke thema’s voor DistriPark...