03-06-2020

Wethouder Maarten Burggraaf over de komst van Crocs

Het startsein voor de bouw van het distributiecentrum van Crocs Europe B.V is gegeven. Maarten Burggraaf, wethouder economie van gemeente Dordrecht vertelt ons over de keuze van Crocs Europe B.V om zich op DistriPark Dordrecht te vestigen. 

In totaal zal de bekende producent van schoenen, sandalen en klompen 35.000m2 afnemen op het nieuwe logistieke bedrijventerrein langs de snelweg A16. Daarmee wordt dit het grootste distributiecentrum van Crocs in Europa. We spraken Maarten Burggraaf, wethouder economie gemeente Dordrecht die ons meer vertelde over de keuze van Crocs om zich te vestigen op DistriPark Dordrecht. 

“We zijn heel blij dat zo’n groot internationaal bedrijf zoals Crocs, een ambitieus bedrijf ook, haar grootste distributiecentrum in Europa in onze stad vestigt.  Het levert veel werkgelegenheid op voor onze stad en regio en benadrukt het aantrekkelijke vestigingsklimaat dat we rond DistriPark Dordrecht hebben. Voor een internationaal bedrijf is onze historische binnenstad en de hotelvoorzieningen dichtbij DistriPark en bij Amstelwijck ook zeer aantrekkelijk. Dat brengt dus ook daar voor onze stad en regio een goede spin-off.” 

Om genoeg arbeidskrachten te kunnen vinden om het werk dat Crocs met zich meebrengt, te kunnen uitvoeren, kijkt gemeente Dordrecht waar zij kunnen helpen.

“Vanaf december 2019 is de gemeente in contact met de HRM manager van Crocs over profielen van diverse vacatures. Daarnaast hadden zij openstaande vacatures en deze zijn uitgezet bij Baanbrekend Drechtsteden.”
In de toekomst sluit Crocs mogelijk aan op de leerlijn logistiek waarin werklozen en/of zij-instromers en studenten, door middel van leer-werktrajecten, bij hen aan de slag kunnen.

Burggraaf besluit met te vertellen dat er veel interesse is in het gebied: “De eerste fase is nagenoeg volledig uitgegeven. En we voeren veel gesprekken met nieuw geïnteresseerde bedrijven voor fase 2. We hebben nog 1 kavel van 7 ha te vergeven en veel kavels tot 5 ha. 

Tot slot vroegen we de wethouder of hijzelf in het bezit is van een paar Crocs: “Nee, maar mijn neefje van twee kwam dit weekend op bezoek in een paar donkerblauwe. Zijn tweede paar alweer, hij zweert erbij!”

Ook interesse in een kavel? Neem dan snel contact op.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 103 Distripark Dordrecht

De eerste DistriParty was een succes!

Donderdag 29 september was het tijd voor de eerste DistriParty! Op de mooie...
Niewsbericht 102 Distripark Dordrecht

Aanpak arbeid en bereikbaarheid gaan hand in hand op DistriPark

De eerste bedrijven zijn bijna allemaal operationeel op DistriPark en onder...
Niewsbericht 101 Distripark Dordrecht

DHL pakketsorteercentrum draait warm

Het grote toewerken naar de start is begonnen. Na anderhalf jaar bouwen en ...