03-06-2020

We hebben met elkaar een mooi resultaat bereikt

Het eerste aanspreekpunt voor ondernemers die zich willen vestigen op DistriPark Dordrecht, zijn acquisitie managers Bert ten Veen en Marijn Wegman van gemeente Dordrecht. Nu de bouw van het distributiecentrum van Crocs officieel begonnen is, vroegen wij hen naar het proces wat hieraan vooraf is gegaan. Hoe is het bekende internationale schoenenbedrijf in Dordrecht terecht gekomen?

De acquisitie was nog maar net gestart toen een bekende e-commerce partij interesse bleek te hebben in een kavel. Het bedrijf bleek later het bekende schoenenmerk Crocs te zijn. Samen met deMede door de werkgelegenheid die Crocs met zich meebrengt, is het een ideale partij voor DistriPark Dordrecht.Wanneer hoorden jullie voor het eerst over de interesse van Crocs?

We zijn een klein jaar geleden benaderd door een tussenpersoon die naar later bleek voor Crocs op zoek was naar een nieuwe locatie voor het Europese distributiecentrum. We waren niet helemaal onbekend met het bedrijf omdat ze een paar jaar daarvoor al naar een andere locatie in Dordrecht hadden gekeken.

Al snel werd bekend dat Crocs de samenwerking aan zou gaan met bouwbedrijf Hercuton en Overengh. Hoe verliep de samenwerking met Crocs en Hercuton?

Er is veel contact geweest tussen Hercuton en ons. We hebben met elkaar een mooi resultaat bereikt. Ook met Crocs zelf hebben we ook prettig contact gehad en ondersteunen we hen nu ook met het vinden van personeel.

Jullie hebben als acquisitiemanagers het afgelopen jaar hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Nu gaat de eerste paal dan echt de grond in. Welk gevoel geeft dat?

Na een intensieve periode is het mooi om nu het daadwerkelijke resultaat te gaan zien. DistriPark Dordrecht wordt een prachtig logistiek terrein met indrukwekkende gebouwen, mooie openbare ruimte en een duurzaam karakter. Dat ga je nu echt zien.

Als we kijken naar zaken als een omgevingsvergunning, hoe verliep dit?

Bij de eerste uitgifte/acquisitie loop je altijd tegen onverwachte zaken aan, maar als je ziet dat bijvoorbeeld de omgevingsvergunning in ongeveer 11 weken verleend is, kan niet anders gezegd worden dat het proces goed verlopen is. De samenwerking met de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid mag ook genoemd worden. Het te bouwen object is een groot gebouw met eisen die in het bestemmingsplan zijn opgenomen voor wat betreft waterberging en duurzaamheid. Die je niet overal tegenkomt en dan toch zo snel de vergunning verlenen, is mooi werk. Dit toont ook de bereidheid van alle partijen om er een succes van te maken.

Wat betekent de komst van Crocs naar DistriPark Dordrecht voor de verdere invulling van het bedrijventerrein?

Voor ons is dit een bevestiging van wat we al wisten. Of in ieder geval dachten te weten: het laat zien voor wat voor soort partijen de locatie, arbeidsmarkt en het terrein interessant kan zijn. Het is de start van de ontwikkeling en zet de toon voor het gebied. Daarnaast laat dit ook zien dat Dordrecht voor heel grote logistieke (e-commerce) partijen een hele interessante vestigingsplaats is.

Tot slot, deze vraag kon uiteraard niet uitblijven: dragen jullie zelf ook Crocs?
“De kinderen droegen vroeger toen ze een jaar of 4 waren inderdaad Crocs. Zag er bij die kleine mannetjes leuk uit en op vakantie ook nog eens erg praktisch.”

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 85 Distripark Dordrecht

Nieuwe buren DYLAN STEEL

Naast DYLAN STEEL, zal binnenkort Logistics Group International (LGI) neers...
Niewsbericht 84 Distripark Dordrecht

Distripark Dordrecht nu echt werkelijkheid

Nu Fase I van Distripark Dordrecht bijna afgerond wordt, is het tijd om ter...
Niewsbericht 83 Distripark Dordrecht

Waterstof als duurzame energiemix van de toekomst

Langs de A16, bij de entree van DistriPark Dordrecht, komt een waterstoftan...