20-05-2020

Twaalfde plek voor DisitriPark op lijst logistieke hotspots

Tijdens de jaarlijkse verkiezing logistiek hotspots eindigde DistriPark Dordrecht maar liefst vier(!) plekken op de verkiezingslijst. Een van de belangrijkste pijlers van DistriPark is de realisatie van werkgelegenheid. Distripark Dordrecht eindigde op de beoordeling van beschikbaarheid personeel in de top vijf. Een prachtige bevestiging voor het bedrijventerrein die met 2000 banen een belangrijke bijdrage wil leveren aan de doelstelling van 4000 nieuwe banen in Dordrecht.

Summit logistieke hotspots

De bekendmaking van de lijst logistieke hotspots stond eigenlijk gepland voor het event op 21 april. Helaas kon het evenement ‘Summit, logistieke hotspots’ in april niet doorgaan, en wordt verplaatst naar dinsdag 10 november 2020 (zie verderop in deze nieuwsbrief). Met een nieuwe datum in het vooruitzicht is er gekozen om de genomineerde gemeentes niet langer in spanning te laten en is de lijst en de daarbij behorende beoordeling door www.logistiek.nl bekendgemaakt.

De lijst met logistieke hotspots komt tot stand door een panel van ruim 33 experts. Er wordt beoordeeld op drie criteria: Beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en medewerking van gemeenten en overheid. Elke categorie of subcategorie wordt los van elkaar beoordeeld, wat betekent dat uit al deze scores een overall score wordt berekend. DistriPark Dordrecht wist op vier onderdelen een top tien plaats te bemachtigen. Leuk om te vermelden: de regio stond in 2017 nog op plaats 26 en in het jaar 2018 op plaats 21. Een prachtige stijging voor het nog te realiseren bedrijventerrein!

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 117 Distripark Dordrecht

DistriPark Dordrecht informeert gemeenteraad over voortgang

Vorige maand informeerde het college van gemeente Dordrecht de gemeenteraad...
Niewsbericht 115 Distripark Dordrecht

Beelden vanuit de lucht

  Onze luchtfotograaf heeft onlangs foto's genomen van ons bedr...
Niewsbericht 114 Distripark Dordrecht

Bijzondere bewoners: vleermuizen

DistriPark Dordrecht is een hoogwaardig bedrijventerrein voor mens, maar oo...