18-02-2020

Vorderingen infrastructuur

Er wordt op dit moment volop gewerkt aan de hoofdinfra van DistriPark Dordrecht

Rijkswaterstaat heeft in 2019 de verbeteringen aan het knooppunt A16/N3 opgeleverd. In 2020 worden de extra rijstroken richting het zuidenrallelbaan opgeleverd en in 2021 is DistriPark Dordrecht met een eigen op- en afrit direct ontsloten op de A16. De weggebruikers maken natuurlijk al gebruik van het nieuwe knooppunt. De gemeentelijke infrastructuur moet klaar zijn op 1 oktober 2021, ook die werkzaamheden lopen volgens schema. Vanaf dat moment is DistriPark Dordrecht met de nieuwe op- en afritten direct aangelosten op de de A16

Aannemer voor aanleg Aquamarijnweg bekend
Aannemer Heijmans gaat de infrastructuur op DistriPark Dordrecht aanleggen. Het op Dordtse Kil III gevestigde bedrijf werkt straks wel heel dichtbij huis.

Rijksstraatweg en fietspad
Rondom de Rijksstraatweg zijn verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is een deel van het fietspad al aangelegd en te gebruiken. De basis voor de verbrede Rijksstraatweg en het fietspad ligt er nu. De komende anderhalf jaar wordt dit afgemaakt met een laatste asfaltlaag. Ten zuiden van de rotonde tot aan Transberg wordt nog het fietspad aangelegd.

Voorbereidingen rotonde
Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de rotonde die de nieuwe hoofdontsluiting van DistriPark Dordrecht, deAquamarijnweg, met de A16 verbindt uitgevoerd. De voorbelasting moet nog blijven liggen tot april. Er wordt al wel voorbereidend grond-, kabel- en leidingenwerk gedaan. In het voorjaar wordt de voorbelasting weggehaald en begint het echte werk aan de rotonde. Op dat moment wordt ook gestart met de Aquamarijnweg zelf, eveneens met het weghalen van de voorbelasting.

Zijwegen Aquamarijnweg
Op alle toekomstige zijwegen van de Aquamarijnweg ligt nu voorbelasting. Deze voorbelasting blijft tenminste tot april 2020 liggen. Daarna kan de voorbelasting weggehaald worden en start aannemer Heijmans met de aanleg van de wegen.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...
Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...
Niewsbericht 129 Distripark Dordrecht

Bestek bouw- en woonrijp maken DistriPark Dordrecht fase 2/3 gepubliceerd...

Het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van DistriPark Dordrecht (fase ...