18-02-2020

Vorderingen infrastructuur

Er wordt op dit moment volop gewerkt aan de hoofdinfra van DistriPark Dordrecht

Rijkswaterstaat heeft in 2019 de verbeteringen aan het knooppunt A16/N3 opgeleverd. In 2020 worden de extra rijstroken richting het zuidenrallelbaan opgeleverd en in 2021 is DistriPark Dordrecht met een eigen op- en afrit direct ontsloten op de A16. De weggebruikers maken natuurlijk al gebruik van het nieuwe knooppunt. De gemeentelijke infrastructuur moet klaar zijn op 1 oktober 2021, ook die werkzaamheden lopen volgens schema. Vanaf dat moment is DistriPark Dordrecht met de nieuwe op- en afritten direct aangelosten op de de A16

Aannemer voor aanleg Aquamarijnweg bekend
Aannemer Heijmans gaat de infrastructuur op DistriPark Dordrecht aanleggen. Het op Dordtse Kil III gevestigde bedrijf werkt straks wel heel dichtbij huis.

Rijksstraatweg en fietspad
Rondom de Rijksstraatweg zijn verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is een deel van het fietspad al aangelegd en te gebruiken. De basis voor de verbrede Rijksstraatweg en het fietspad ligt er nu. De komende anderhalf jaar wordt dit afgemaakt met een laatste asfaltlaag. Ten zuiden van de rotonde tot aan Transberg wordt nog het fietspad aangelegd.

Voorbereidingen rotonde
Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de rotonde die de nieuwe hoofdontsluiting van DistriPark Dordrecht, deAquamarijnweg, met de A16 verbindt uitgevoerd. De voorbelasting moet nog blijven liggen tot april. Er wordt al wel voorbereidend grond-, kabel- en leidingenwerk gedaan. In het voorjaar wordt de voorbelasting weggehaald en begint het echte werk aan de rotonde. Op dat moment wordt ook gestart met de Aquamarijnweg zelf, eveneens met het weghalen van de voorbelasting.

Zijwegen Aquamarijnweg
Op alle toekomstige zijwegen van de Aquamarijnweg ligt nu voorbelasting. Deze voorbelasting blijft tenminste tot april 2020 liggen. Daarna kan de voorbelasting weggehaald worden en start aannemer Heijmans met de aanleg van de wegen.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 117 Distripark Dordrecht

DistriPark Dordrecht informeert gemeenteraad over voortgang

Vorige maand informeerde het college van gemeente Dordrecht de gemeenteraad...
Niewsbericht 115 Distripark Dordrecht

Beelden vanuit de lucht

  Onze luchtfotograaf heeft onlangs foto's genomen van ons bedr...
Niewsbericht 114 Distripark Dordrecht

Bijzondere bewoners: vleermuizen

DistriPark Dordrecht is een hoogwaardig bedrijventerrein voor mens, maar oo...