24-06-2024

Veel interesse voor aanpak netcongestie op DistriPark!

Hoe kun je als collectief de overbelasting van het energienetwerk aanpakken? Daar ging de eerste Energyhub bijeenkomst over. Nagenoeg alle ondernemers op ons bedrijventerrein bezochten de informatiebijeenkomst om te kijken hoe zij samen een slim, 'lokaal energiesysteem' kunnen opzetten.

Want door samen de vraag naar energie en vervolgens het aanbod van opgewekte energie gelijkmatig te maken, kan de vraag het aanbod compenseren en andersom. In zo’n 'lokaal systeem' kun je opgewekte energie opslaan en weer gebruiken als je tekort hebt. Hiervoor moeten ondernemers een collectief oprichten in de vorm van een coöperatie, omdat je als individu geen energie aan elkaar mag leveren, maar als coöperatie wel omdat je dan één rechtspersoon bent.

Deze slimme en vooruitstrevende manier van samenwerken voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet, stimuleert duurzaamheid en is kostenbesparend. Dit is ook nog eens gunstig voor nieuwe vestigers in fase 2/3 en hun aansluiting op het net!

De volgende bijeenkomst over de Energyhub staat gepland op maandag 24 juni. Deelnemers kunnen deze bijeenkomst weer verder praten over het optimaal gebruikmaken van het elektriciteitsnet.

Deze verkenning vanuit de Innovatietafel Energiedelen wordt gefaciliteerd door Werkgevers Drechtsteden.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 132 Distripark Dordrecht

Van Wijk Nieuwegein BV aan de slag om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrij...

Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus geko...
Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...
Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...