18-06-2024

Van Wijk Nieuwegein BV aan de slag om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrijp te maken

Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus gekomen bij de Europese aanbesteding om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrijp te maken. Een flinke en omvangrijke klus in een gebied van meer dan veertig ha. Het werk zal zo'n vier jaar duren. “Ik ben blij dat we na een lange tijd van procedures en voorbereiden nu eindelijk kunnen starten”, aldus wethouder Chris van Benschop. 

Werkzaamheden
Deze zomer start de aannemer met het aanbrengen van de voorbelastingen (grond) in fase 2, het gebied tussen de Aquamarijnweg en Rijksstraatweg. Door de voorbelasting wordt de ondergrond samengedrukt, waardoor we de kans op verzakkingen in de toekomst verkleinen. In deze fase worden vier grote kavels ontwikkeld, waar uiteindelijk zes tot tien bedrijven zich kunnen vestigen.

Duurzaamheid voorop
De benodigde grond haalt DistriPark uit eigen terrein (tussen Rijksstraatweg en Rijksweg A16). Dit zorgt voor korte rijafstanden en dus minder uitstoot. Bovendien hoeven we geen grond elders aan te kopen, wat goed is voor zowel het milieu als de portemonnee. Onze aannemer, Van Wijk Nieuwegein BV, werkt met de schoonste diesel (HVO 100) en minstens een kwart van het materieel op de bouwplaats is emissieloos. We gaan voor kwaliteit én duurzaamheid!

In de tweede helft van 2024 zullen de eerste kavels van fase 2 uitgegeven worden. Bij de kaveluitgifte streven we naar het binden van bedrijven die voor banen met impact voor Dordrecht en de regio zorgen. Zo is het DistriPark Dordrecht er echt voor de Dordste regio!
 

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 133 Distripark Dordrecht

Veel interesse voor aanpak netcongestie op DistriPark!

Hoe kun je als collectief de overbelasting van het energienetwerk aanpakken...
Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...
Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...