23-02-2024

Duurzame asfaltconstructies op DistriPark Dordrecht: zo doen we dat!

Op ons logistieke bedrijventerrein zetten we in op duurzaamheid met innovatieve asfaltconstructies. Onlangs is een schuimbitumen fundering aangebracht op DistriPark Dordrecht door Freesmij, in opdracht van Heijmans Infra. Ontwerp en werkvoorbereiding is gedaan door Ingenieursbureau Drechtsteden (IBD).

 

Hoe werkt dat?

Eerst wordt er een laag asfaltgranulaat met bijmenging van zand aangebracht. In de mengkamer van de machine wordt schuim van hete bitumen en water toegevoegd en gemengd met het granulaat. Hierna wordt de funderingslaag geprofileerd en verdicht. Het aanbrengen van het asfalt kan direct, maar ook op een later moment als dat beter in de planning past.

 

Meerdere voordelen

Deze manier van werken heeft verschillende voordelen. Zo worden materialen hergebruikt (in dit geval asfaltgranulaat uit andere projecten). Ook is de fundering flexibel en deze kan daardoor zettingen opvangen zonder te scheuren. Door de sterkte van de funderinglaag is er minder asfaltdikte nodig om hetzelfde verkeer te kunnen dragen. Daarnaast is de wegfundering ook zonder asfalt direct berijdbaar. De fundering kan natuurlijk weer opnieuw worden ingezet als hoogwaardig funderingsmateriaal.

 

 

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...
Niewsbericht 130 Distripark Dordrecht

Dordts mobiliteitsplan 2040 in de maak

Hoe komt Dordrecht er in 2040 eruit te zien als het gaat om mobiliteit, ver...
Niewsbericht 129 Distripark Dordrecht

Bestek bouw- en woonrijp maken DistriPark Dordrecht fase 2/3 gepubliceerd...

Het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van DistriPark Dordrecht (fase ...