23-02-2024

Hugo de Jonge bezoekt DistriPark Dordrecht

Vorige maand verwelkomde Chris van Benschop (wethouder Economie) en Maarten Burggraaf (wethouder Maritieme maakindustrie) de demissionair minister om samen een kijkje te nemen op ons bedrijventerrein en de Westelijke Dordtse Oever. Een bijzonder moment!

 

Aanleiding

DistriPark Dordrecht en gemeente Dordrecht zetten zich in voor een duurzaam en groen bedrijventerrein, waar óók maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. Samen met werkgevers helpen we inwoners aan verschillende soorten banen en persoonlijke groei, wat goed is voor de lokale (en regionale) arbeidsmarkt. En dat wilde Hugo de Jonge graag met eigen ogen zien. 


Bedrijvenbezoek 
De wethouders en de minister bezochten de bedrijven DHL en Wisman Transport op het bedrijventerrein Dordtse Kil I. Zo is Wisman Transport een goed voorbeeld van een lokaal bedrijf waar op de huidige locatie niet genoeg ruimte is voor hun bedrijfsactiviteiten. Wisman kijkt daarom naar een mogelijke locatie op DistriPark Dordrecht, om hun bedrijf voort te zetten.

Over het bezoek
De Jonge was onder de indruk: "Hier zijn grootschalige logistieke bedrijven met oog voor omgeving en duurzaamheid geplaatst, en wordt een oud bedrijventerrein nieuw leven in geblazen. Een goed voorbeeld hoe bedrijventerreinen op een mooie manier worden vormgegeven," vertelde hij. Ook wethouder van Benschop was blij met het bezoek: 
“Een mooie blijk van waardering voor al het werk dat we als gemeente samen met ondernemers al hebben verricht."

 

Bron foto: Gemeente Dordrecht.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 133 Distripark Dordrecht

Veel interesse voor aanpak netcongestie op DistriPark!

Hoe kun je als collectief de overbelasting van het energienetwerk aanpakken...
Niewsbericht 132 Distripark Dordrecht

Van Wijk Nieuwegein BV aan de slag om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrij...

Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus geko...
Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...