04-10-2023

Voorstel voor beplanting langs de A16

DistriPark Dordrecht heeft groen hoog in het vaandel, en gelukkig Rijkswaterstaat ook. Zo zijn zij bezig om de bestaande beplanting rondom ons bedrijventerrein opnieuw aan te vullen. Wat betekent dit in en waarom? 

Beplantingsplan

Rijkswaterstaat is van plan om de huidige beplanting opnieuw aan te vullen volgens het oorspronkelijke beplantingsplan. Omdat de huidige beplanting niet is gegroeid zoals verwacht, is het geluidsscherm nog steeds niet begroeid. Het plan is daarom om de bestaande en gezonde beplanting op dezelfde plek te houden. De beplanting die niet goed overleeft, wordt vervangen.  

De aanplant hiervan vindt plaats in de periode november tot maart 2023-2024. In de afbeelding is een overzicht van de herplantlocatie C en D te zien, op de Wieldrechtse Zeedijk langs de A16.

 

Hogere beplanting

Hiernaast zal ook hogere beplanting van veldesdoorn en witte els aangebracht worden. Deze beplanting kan relatief goed tegen verschillende omstandigheden en groeit relatief snel. Zo wordt het geluidsscherm sneller bedekt met groen.

 

Nazorg

Doordat er een grotere maat van de planten ingezet zal worden, bestaat er ook een vergroot risico van uitval van de planten. Daarom zal er bij de nieuwe beplanting ook nazorg van minimaal drie jaar nodig zijn om de beplanting goed aan te laten slaan. De nazorg houdt in dat de beplanting op tijd wordt gemaaid en er voldoende water gegeven wordt.

 

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 122 Distripark Dordrecht

Wethouder Chris van Benschop over duurzaamheid en kwalitatief hoogwaardige ...

Wethouder Chris van Benschop vertelt over welke kansen én maatschapp...
Niewsbericht 121 Distripark Dordrecht

Sloop van de loods op DistriPark Dordrecht

We maken het gebied gereed voor de volgende fase en daarom slopen we de loo...
Niewsbericht 120 Distripark Dordrecht

Wat een plaatjes!

Eerder hebben wij foto’s vanuit de lucht van DistriPark Dordrecht gep...