11-05-2023

Moment kaveluitgifte fase 2 en 3 bekend

DistriPark Dordrecht is volop in ontwikkeling! Na de succesvolle eerste fase verwachten we eind 2024, begin 2025 kavels op de laatste twee fases van het logistieke bedrijventerrein uit te geven. In totaal is er nog ruim 36 hectare (51 voetbalvelden!) te vergeven.

 

Bij de ontwikkeling van de volgende fases wordt goed gekeken naar eerdere ervaringen. De lessen die we hieruit halen worden meegenomen in het vervolg om de kwaliteit nog verder te verbeteren.  Ook wordt er op dit moment gekeken naar de zogenoemde uitgiftecriteria. 

Een lijst met voorwaarden waar toekomstige logistieke bedrijven  aan moeten voldoen, wordt geactualiseerd door gemeente Dordrecht. Die kunnen anders of scherper zijn dan voor de eerste fase, maar aan de gestelde duurzaamheidseisen wordt niet getornd.

 

Wethouder Chris van Benschop: ‘Via de uitgiftecriteria proberen we ervoor te zorgen dat er bedrijven komen die het type werk bieden dat we nodig hebben voor onze inwoners. Voorheen wilden we zo veel mogelijk banen naar de stad of regio krijgen. Zo leveren de ondernemingen die op het Distripark langs de rivier de Dordtsche Kil zitten, de eerste bouwfase dus, 1125 banen op. Mede door de arbeidsmarktkrapte is er een omslag in dat denken. Het gaat niet alleen om het aantal banen, zeggen we nu, het gaat ook om het soort werk. De kwaliteit van werk en banen die werknemers bestaanszekerheid bieden is ook van belang. Nu gaat het economisch goed, maar er zal weer een tijd komen dat het minder gaat. Naast de logistieke sector willen we ook voor de maakindustrie, techniek en zakelijke dienstverlening ruimte hebben om bedrijven uit die sectoren hiernaartoe te halen.'

 

Voorbelasting en bouwrijp maken

Op het toekomstige wegennet ligt al voorbelasting, twee wegen in fase 2 van het plangebied worden al in 2023 aangelegd. Nadat ook de kavels zijn voorbelast, worden de percelen bouwrijp gemaakt en kan de kaveluitgifte over anderhalf jaar van start.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 133 Distripark Dordrecht

Veel interesse voor aanpak netcongestie op DistriPark!

Hoe kun je als collectief de overbelasting van het energienetwerk aanpakken...
Niewsbericht 132 Distripark Dordrecht

Van Wijk Nieuwegein BV aan de slag om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrij...

Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus geko...
Niewsbericht 131 Distripark Dordrecht

Picnic officieel geopend op DistriPark Dordrecht!

Het distributiecentrum van de supermarkt op wielen heeft zijn tweede geauto...