12-10-2022

DHL pakketsorteercentrum draait warm

Het grote toewerken naar de start is begonnen. Na anderhalf jaar bouwen en inrichten zijn gebouw en sorteermachine bijna zover. Kleedruimtes, lockers en kantine wachten op de operators. In het supervisorkantoor is het een komen en gaan van mensen. Rondom is het terrein beplant en zijn de daken van bijgebouwen voorzien van sedumplanten, de veiligheidscamera’s hangen op en het dak ligt vol zonnepanelen zodat DHL in zijn eigen stroom voorziet; een van de concrete voorbeelden van duurzame bouw. In de week van 24 oktober start het echte werk.

Ruim 100 man

Door de ingang lopen dagelijks al de nodige mensen. Het hele managementteam is in functie en is ingewerkt in de andere sorteercentra van de pakketvervoerder. De werving van operators die de pakketten op de sorteerband zetten is nu volop bezig. Onze flexpartners doen dat en hebben er ondanks de krappe arbeidsmarkt veel vertrouwen in dat dit lukt. Op Black Friday, eind november, werken er ruim 100 mensen in het pakketsorteercentrum. Dat aantal loopt verder op in 2023. Voor alle medewerkers betekent het werken op een plek waar duurzaamheid het uitgangspunt is. Duurzaamheid van het gebouw maar ook zeker een duurzame werkrelatie. Iedereen wordt opgeleid tot Certified e-Commerce Specialist en er is ruimte voor een vast  arbeidscontract en doorgroei naar andere functies op deze en andere locaties.  DHL Parcel is al jaren Top Employer.

 

Eind oktober

Al weken testen de ingenieurs alle verschillende onderdelen van de sorteermachine. Allemaal voorbereiding voor de week van 24 oktober wanneer de eerste echte pakjes over de band gaan en er 12.000 pakjes per avond gesorteerd worden. Dat gaat iedere week met 12.000 pakjes omhoog totdat we in de week van Black Friday, vanaf 21 november,  60.000 pakjes per avond sorteren in Dordrecht. Na die week komen daar tot 25.000 pakjes extra overdag bij. In het nieuwe jaar groeit het aantal te sorteren pakketten nog verder door naar ruim 150.000 per dag.

De officiële opening met genodigden vindt plaats mid oktober.

Laatste nieuwsberichten

Niewsbericht 103 Distripark Dordrecht

De eerste DistriParty was een succes!

Donderdag 29 september was het tijd voor de eerste DistriParty! Op de mooie...
Niewsbericht 102 Distripark Dordrecht

Aanpak arbeid en bereikbaarheid gaan hand in hand op DistriPark

De eerste bedrijven zijn bijna allemaal operationeel op DistriPark en onder...
Niewsbericht 100 Distripark Dordrecht

Maak kennis met wethouder Chris van Benschop!

Chris van Benschop is de kersverse wethouder in Dordrecht met o.a. portefeu...