image

EEN UITSTEKENDE
UITVALSBASIS Distripark Dordrecht

HANDELSSTAD DORDRECHT

Handelsstad Dordrecht is gelegen op het rivierenknooppunt van de Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord. Al sinds de 12de eeuw is Dordrecht het knooppunt waar lading wordt overgeslagen, gedistribueerd en verhandeld. Hier gaan brede zeestromen over in binnenwateren. Een plaats waar gevochten moest worden tegen het water, zoals bijvoorbeeld bij de Sint-Elizabethsvloed in 1421.

Zowel de kansen als de gevaren van het water hebben Dordrecht en de Dordtenaren gemaakt tot wat ze zijn. Een prachtige, stoere stad met no-nonsense werkers. Hard en hartelijk tegelijk en altijd op zoek naar de innovatieve mogelijkheden van de toekomst. Niet voor niets zijn in Dordrecht ruim 250 logistieke bedrijven geregistreerd, maar ook talloze maakbedrijven.

GOEDE BEREIKBAARHEID

De ligging direct aan de A16 met aansluiting op de N3 en de A15 zorgt voor een uitstekende uitvalsbasis voor zowel de Randstad als West-Brabant. Binnen 30 autominuten heeft u een potentieel bereik van 1,3 miljoen mensen. De nabijheid van de Dordtse Zeehaven, Terminal Alblasserdam, en de havens van Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen garandeert een goede bereikbaarheid en snelle ontsluiting over weg en water. De omringende regio's Rotterdam en de Randstad zijn gezamenlijk het grootste internationale logistieke, Smart Industry, en maritieme netwerk van Europa.

Foto
Foto

EIGEN AF-EN OPRIT A16

Rijkswaterstaat en de gemeente Dordrecht investeerden fors in een goede bereikbaarheid. Distripark Dordrecht heeft nu een eigen op- en afrit op de A16! Er wordt ook gewerkt aan de verbetering van de doorstroming op de A16, de N3 (route gevaarlijke stoffen) en de A15.

De import en export van lading en containers over water van- en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen verlopen optimaal via de container-terminals in Alblasserdam en Moerdijk. Deze liggen letterlijk om de hoek.

Bekijk nieuwe aansluiting A16
Foto

OPENBAAR VERVOER

Wie afhankelijk is van het OV kan Dordrecht prima bereiken via het spoor, weg en water. Het bedrijventerrein is bereikbaar via een busverbinding vanaf centraal station. In overleg met vervoerder Qbuzz kan de juiste verbinding worden gerealiseerd om uw personeel op tijd op hun werk te laten komen. Er is een garantie op bereikbaarheid met het openbaar vervoer voor het personeel.

Distripark Dordrecht - Duurzaamheid

DISTRIPARK DORDRECHT
TOEN EN NU