image

SAMEN VINDEN WIJ
UW PERSONEEL Distripark Dordrecht

EEN GROENE TOEKOMST MET VOLOP WERK(GELEGENHEID)

Met ruim 14.000 arbeidsplaatsen is de Westelijke Dordtse Oever de banenmotor van Dordrecht en de Drechtsteden. De groeiambities van de gemeente zijn groot. De komende jaren zal de werkgelegenheid stijgen met 4.000 arbeidsplaatsen en daaraan draagt DistriPark Dordrecht een belangrijk deel bij.

Binnen 30 autominuten van DistriPark Dordrecht bevinden zich 1,3 miljoen inwoners waarvan er 120.000 in Dordrecht wonen. Hier kunnen uw nieuwe klanten, of uw nieuwe medewerkers tussen zitten. Er kan dus geput worden uit een grote, hands-on arbeidspool. Zelfs in een krappe arbeidsmarkt zijn er hier werkzoekenden met een technische, logistieke en economisch-administratieve achtergrond. Voor personeel is het terrein zowel met de auto, de fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

SAMEN VINDEN WIJ UW PERSONEEL

De komst van uw bedrijf naar Dordrecht betekent een waardevolle impuls voor de werkgelegenheid. De regio staat bekend om het werkethos en een in hoge mate praktische opgeleide beroepsbevolking met een ‘hands-on’ mentaliteit. Dat neemt niet weg dat het voor u een flinke uitdaging zal zijn om in korte tijd passend personeel te vinden voor de beoogde functies. De gemeente en haar partners willen u daar graag bij faciliteren en waar mogelijk ontzorgen. In de regio is, ondanks de druk op de arbeidsmarkt, nog steeds personeel beschikbaar.

Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal bedrijven dat problemen heeft met het vinden van personeel hier ten opzichte van de Randstad en West-Brabant relatief laag is. Ook zijn er nog relatief veel mensen uit Dordrecht en omgeving die wel in de logistieke sector werken, maar buiten Dordrecht.

BAANBREKEND DRECHTSTEDEN HELPT U

De dienstverlening van Baanbrekend Drechtsteden - een samenwerkingsverband tussen Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland - biedt daarop een uitstekende aanvulling voor wat betreft de mensen met een uitkering of afstand tot arbeidsmarkt. De toegevoegde waarde van Baanbrekend Drechtsteden zit daarbij vooral in de lokale kennis en korte lijnen.

Een dedicated projectteam selecteert voor u de juiste kandidaten vanuit een groot bestand werkzoekenden en geeft kosteloos advies over de beschikbare regelingen en voordelen. Ook zorgt Baanbrekend waar nodig voor ondersteuning van kandidaten op de werkvloer of praktijkgerichte scholing. Daarmee maakt Baanbrekend Drechtsteden het interessant om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking in te zetten. Naast de kwalitatieve service biedt Baanbrekend bij een langdurige samenwerking een aantrekkelijk tarief.

OPLEIDING

Uw nieuwe personeel zal opgeleid, getraind en gecoacht moeten worden om van de juiste waarde te kunnen zijn voor u. Met de opleiders en faciliteiten in Dordrecht kunnen wij hierin ondersteunen.

De grootste concentratie van onderwijs en innovatie in de regio vindt plaats op Campus Leerpark Dordrecht. Hier komen onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar en staat ‘een leven lang leren’ centraal. Het Leerpark maakt zaak van de toekomst door niet alleen vanachter het bureau, of via internet onderwijs aan te bieden maar midden in de steeds veranderende (bedrijfs)wereld te blijven staan. Dat kan omdat ondernemers op het Leerpark investeren in de werknemers van de toekomst. Het Leerpark is ‘associate member’ van de International Association of Science Parks (IASP), een wereldwijd netwerk van zo’n 600 kennisintensieve bedrijventerreinen.

Distripark Dordrecht - Duurzaamheid